Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Miele Wasmachine Trommel Draait Niet: Oorzaken En Oplossingen

Miele Wasmachine Trommel Draait Niet: Oorzaken En Oplossingen

Dropped drum / Failed bearings | Miele washing machine

Miele Wasmachine Trommel Draait Niet: Oorzaken En Oplossingen

Dropped Drum / Failed Bearings | Miele Washing Machine

Keywords searched by users: miele wasmachine trommel draait niet wasmachine tikt maar draait niet, miele wasmachine trommel zit vast, trommel wasmachine draait niet meer – samsung, trommel wasmachine los kosten, miele wasmachine trommel draait stroef, aeg wasmachine draait niet meer, siemens wasmachine draait niet meer, aeg lavamat trommel draait niet meer

Miele Wasmachine Trommel Draait Niet: Oorzaken, Diagnose en Oplossingen

Inleiding

Een veelvoorkomend probleem dat eigenaren van Miele wasmachines kunnen tegenkomen, is dat de trommel niet meer draait. Dit kan leiden tot frustratie, vooral als je net een lading was hebt verzameld. In dit artikel gaan we diep in op de mogelijke oorzaken van dit probleem, bieden we gedetailleerde instructies voor diagnose en reparatie, en behandelen we veelvoorkomende vragen die eigenaren kunnen hebben.

Oorzaken van een Niet-draaiende Miele Wasmachine Trommel

Controle van de Stroomvoorziening

Voordat je diep in de complexere problemen duikt, is het belangrijk om te beginnen met de basis. Controleer of de wasmachine is aangesloten en of er stroom is. Soms kan een eenvoudige onderbreking in de stroomtoevoer de oorzaak zijn van het niet draaien van de trommel. Zorg ervoor dat de stekker stevig is aangesloten en dat er geen problemen zijn met het stopcontact.

Problemen met de Deurvergrendeling

Een veelvoorkomende reden waarom de trommel van een Miele wasmachine niet draait, is een probleem met de deurvergrendeling. Als de deur niet goed sluit of vergrendelt, kan de wasmachine niet starten. Controleer of de deur goed gesloten is en of de vergrendeling correct functioneert. Als er problemen zijn, overweeg dan om de deurvergrendeling te vervangen.

Inspectie van de Aandrijfriem

De aandrijfriem is verantwoordelijk voor het overbrengen van de kracht van de motor naar de trommel. Als deze riem versleten of gebroken is, kan de trommel niet draaien. Open het achterpaneel van de wasmachine en inspecteer de aandrijfriem op tekenen van schade. Als je enige slijtage of scheuren opmerkt, vervang de riem dan onmiddellijk.

Controleren op Geblokkeerde Afvoer

Een geblokkeerde afvoer kan de werking van de wasmachine belemmeren, waardoor de trommel niet draait. Controleer de afvoerpijp op mogelijke blokkades, zoals vuil, pluisjes of voorwerpen die de doorgang belemmeren. Reinig indien nodig de afvoerpijp en zorg ervoor dat het water vrij kan wegstromen.

Problemen met de Motor

Een defecte motor kan ook leiden tot het niet draaien van de trommel. Luister naar vreemde geluiden tijdens het wassen en controleer op oververhitting van de motor. Als de motor problemen vertoont, kan het nodig zijn om deze te vervangen. Raadpleeg de handleiding van je Miele wasmachine voor specifieke instructies met betrekking tot de motor.

Controle van de Wasmachine Sensoren

Moderne wasmachines, inclusief die van Miele, zijn uitgerust met sensoren die verschillende functies regelen. Als een van deze sensoren een storing heeft, kan dit de trommelbeurt beïnvloeden. Voer een grondige inspectie uit van de sensoren en vervang ze indien nodig. Raadpleeg de technische documentatie van je wasmachine voor details over de locatie van specifieke sensoren.

Onderhoud van de Trommelonderdelen

Slijtage aan de trommelonderdelen kan ook leiden tot problemen met het draaien van de trommel. Controleer de lagers en de trommel zelf op tekenen van slijtage. Smeer de lagers indien nodig of vervang ze als ze versleten zijn. Een regelmatig onderhoud van de trommelonderdelen kan de levensduur van je wasmachine verlengen.

Advies van Wasmachine Experts

Als je na het uitvoeren van de bovenstaande controles nog steeds problemen hebt met de draaiende trommel, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen. Neem contact op met de klantenservice van Miele of schakel de hulp in van een erkende wasmachine monteur. Soms zijn complexe problemen het beste over te laten aan de experts.

Veelvoorkomende Foutcodes en Hun Betekenis

Hier zijn enkele veelvoorkomende foutcodes die je tegen kunt komen bij een niet-draaiende Miele wasmachine trommel en wat ze betekenen:

 1. Foutcode E10: Problemen met de wateraanvoer. Controleer of de watertoevoer naar de wasmachine niet geblokkeerd is.

 2. Foutcode E20: Afvoerproblemen. Controleer de afvoerpijp op verstoppingen en zorg ervoor dat het water ongehinderd kan wegstromen.

 3. Foutcode E30: Problemen met de deurvergrendeling. Controleer of de deur goed sluit en vergrendelt.

 4. Foutcode E40: Problemen met de deurvergrendeling tijdens het programma. Controleer op problemen met de deur en de vergrendeling.

 5. Foutcode E50: Motorproblemen. Controleer op oververhitting of defecten aan de motor.

 6. Foutcode E60: Problemen met de verwarming. Controleer of de verwarmingselementen correct functioneren.

 7. Foutcode E70: Problemen met de waterafvoer tijdens het centrifugeren. Controleer de afvoerpijp op verstoppingen.

 8. Foutcode E80: Problemen met de printplaat. Dit vereist professionele reparatie.

Zorg ervoor dat je de handleiding van je Miele wasmachine raadpleegt om de specifieke betekenis van foutcodes voor je model te begrijpen.

Conclusie

Een niet-draaiende trommel in je Miele wasmachine kan verschillende oorzaken hebben, variërend van eenvoudige problemen zoals stroomonderbrekingen tot complexere kwesties met sensoren of de motor. Door systematisch de bovenstaande stappen te volgen, kun je vaak het probleem identificeren en oplossen. Als je echter niet zeker bent van je diagnostische vaardigheden, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen.

Houd er rekening mee dat regelmatig onderhoud van je wasmachine de kans op dergelijke problemen kan verminderen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant op en voer periodiek controles en onderhoud uit om ervoor te zorgen dat je Miele wasmachine soepel blijft draaien.

FAQs (Veelgestelde Vragen)

1. Mijn Miele wasmachine trommel draait niet, maar ik hoor wel een tikkend geluid. Wat kan de oorzaak zijn?

Een tikkend geluid zonder draaiende trommel kan duiden op problemen met de aandrijfriem, de motor of de trommelonderdelen. Volg de stappen in het artikel om deze onderdelen te inspecteren en eventueel te vervangen.

2. Wat moet ik doen als mijn Miele wasmachine trommel vastzit?

Een vastzittende trommel kan worden veroorzaakt door problemen met de deurvergrendeling, de aandrijfriem of slijtage aan de trommelonderdelen. Controleer elk van deze aspecten zoals beschreven in het artikel en neem indien nodig contact op met een professionele monteur.

3. Mijn trommel draait niet meer, en ik heb een Samsung wasmachine. Zijn de oorzaken vergelijkbaar?

Hoewel de merken verschillend zijn, kunnen veel oorzaken van een niet-draaiende trommel universeel zijn. Controleer de stroomvoorziening, de deurvergrendeling, de aandrijfriem en andere aspecten zoals besproken in dit artikel, maar raadpleeg ook de handleiding van je specifieke Samsung-model voor merkspecifieke informatie.

4. Wat zijn de kosten als de trommel van mijn wasmachine los zit?

De kosten voor het repareren van een loszittende trommel variëren afhankelijk van de ernst van het probleem en het merk van de wasmachine. Neem contact op met een professionele monteur voor een nauwkeurige schatting van de reparatiekosten.

5. Mijn Miele wasmachine trommel draait stroef. Hoe kan ik dit oplossen?

Een stroeve draaiing van de trommel kan wijzen op slijtage aan de lagers of andere trommelonderdelen. Inspecteer en smeer de lagers volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan professionele hulp.

6. Mijn AEG wasmachine draait niet meer. Kan ik vergelijkbare stappen volgen als bij een Miele wasmachine?

Ja, veel van de stappen in dit artikel zijn algemeen van toepassing op wasmachines van verschillende merken, waaronder AEG. Controleer de stroomvoorziening, de deurvergrendeling, de aandrijfriem en andere aspecten zoals beschreven in dit artikel. Raadpleeg ook de handleiding van je specifieke AEG-model.

7. Mijn Siemens wasmachine draait niet meer. Zijn er specifieke dingen die ik moet controleren?

Ja, volg de stappen in dit artikel om de oorzaken van een niet-draaiende trommel te identificeren, inclusief controle van de stroomvoorziening, de deurvergrendeling, de aandrijfriem en andere relevante aspecten. Raadpleeg ook de handleiding van je specifieke Siemens-model voor merkspecifieke informatie.

8. De trommel van mijn AEG Lavamat draait niet meer. Kan ik dit zelf oplossen?

Ja, veel problemen met niet-draaiende trommels kunnen worden opgelost door de stappen in dit artikel te volgen. Controleer de stroomvoorziening, de deurvergrendeling, de aandrijfriem en andere aspecten volgens de instructies. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan professionele hulp in te schakelen.

Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor het aanpakken van het probleem van een niet-draaiende Miele wasmachine trommel. Door de bovenstaande stappen te volgen en rekening te houden met specifieke merkspecifieke informatie, kun je hopelijk het probleem identificeren en oplossen, waardoor je wasmachine weer soepel draait.

Categories: Details 76 Miele Wasmachine Trommel Draait Niet

Dropped drum / Failed bearings | Miele washing machine
Dropped drum / Failed bearings | Miele washing machine

Hoort u wel de motor van de wasmachine, maar uw wasmachine trommel draait niet? Dit kan betekenen dat u de aandrijfriem van de motor los of stuk is en vervangen dient te worden. De aandrijfriem noemt men ook wel de V-snaar. Als de aandrijfriem los zit of kapot is, kan de trommel nog wel met de hand rondgedraaid worden.In meeste gevallen, zijn de koolborstels of de wasmachine snaar versleten en draait de trommel niet meer. De koolborstels zijn in een kunststof houder op de wasmachinemotor gemonteerd vaak gaat het om een set koolborstels, De wasmachine snaar loopt over de trommel of over een snaarwiel aan de achterkant van de trommel.Een wasmachine die niet centrifugeert is het meest voorkomende probleem. Gelukkig is het probleem vaak makkelijk zelf op te lossen door het pomp filter te reinigen. Het probleem kan ook veroorzaakt worden doordat de trommel niet meer draait of de wasmachine het water niet meer afpompt.

Wat Als De Trommel Van De Wasmachine Niet Meer Draait?

Wat als de trommel van de wasmachine niet meer draait? In de meeste gevallen kan dit worden veroorzaakt door versleten koolborstels of een versleten wasmachinesnaar. Koolborstels zijn gemonteerd in een kunststof houder op de wasmachinemotor, vaak als een set. Als deze koolborstels versleten zijn, kan de trommel stoppen met draaien. Daarnaast loopt de wasmachinesnaar over de trommel of over een snaarwiel aan de achterkant ervan. Als de wasmachinesnaar versleten is, kan dit ook leiden tot het niet meer draaien van de trommel. Het is belangrijk om regelmatig de staat van zowel de koolborstels als de wasmachinesnaar te controleren om mogelijke problemen te identificeren en op te lossen.

Wat Moet Je Doen Als Je Wasmachine Niet Meer Centrifugeert?

[Wat moet je doen als je wasmachine niet meer centrifugeert?]

Een veelvoorkomend probleem bij wasmachines is het uitblijven van het centrifugeren. Gelukkig is het vaak eenvoudig op te lossen door het pompfilter te reinigen. Controleer of het probleem ook wordt veroorzaakt doordat de trommel niet meer draait of doordat de wasmachine het water niet meer afpompt. Deze kwesties kunnen optreden als gevolg van verstoppingen, defecte onderdelen, of andere oorzaken. Zorg ervoor dat je alle mogelijke problemen grondig onderzoekt en indien nodig professionele hulp inschakelt om het probleem effectief op te lossen.

Waarom Zwiert Een Wasmachine Niet?

[Waarom centrifugeert mijn wasmachine niet?]

Als je wasmachine niet centrifugeert, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een mogelijke reden is dat de machine moeite heeft om de lading in evenwicht te houden. Dit kan gebeuren als er te veel of te weinig wasgoed in de trommel zit. Zorg ervoor dat je een gebalanceerde lading hebt om optimale prestaties te garanderen. Daarnaast is het mogelijk dat stukken wasgoed met elkaar verstrengeld raken, wat het centrifugeerproces kan verstoren. Controleer dus altijd of er geen knopen of verstrengelingen zijn tussen de kledingstukken voordat je de machine start. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je wasmachine efficiënt centrifugeert en de kleding goed droogt.

Ontdekken 43 miele wasmachine trommel draait niet

Trommel Van De Wasdroger Draait Niet | Reparatie En Onderhoud Advies | Fiyo.Nl
Trommel Van De Wasdroger Draait Niet | Reparatie En Onderhoud Advies | Fiyo.Nl
Wasmachine Trommel Draait Niet Meer - Slimster
Wasmachine Trommel Draait Niet Meer – Slimster
Wasmachine Miele Novotronic W921 : Trommel Draait Niet Meer | Klusidee.Nl
Wasmachine Miele Novotronic W921 : Trommel Draait Niet Meer | Klusidee.Nl
Wasmachine Centrifugeert Niet? 5 Oorzaken Én Oplossingen
Wasmachine Centrifugeert Niet? 5 Oorzaken Én Oplossingen
Na Het Centrifugeren Van Wasmachine Blijft Was Nat | Reparatie En Onderhoud Advies | Fiyo.Nl
Na Het Centrifugeren Van Wasmachine Blijft Was Nat | Reparatie En Onderhoud Advies | Fiyo.Nl
Miele Novotronic W715 Draait Niet; Koolborstels Vervangen? | Klusidee.Nl
Miele Novotronic W715 Draait Niet; Koolborstels Vervangen? | Klusidee.Nl
Foutmeldingen En Storingen Miele Wasmachine - Gefixt
Foutmeldingen En Storingen Miele Wasmachine – Gefixt
Wasmachine Centrifugeert Niet Goed: 5 Mogelijke Oorzaken | Bluemovement - Youtube
Wasmachine Centrifugeert Niet Goed: 5 Mogelijke Oorzaken | Bluemovement – Youtube
Handleiding Miele Hydromatic W 697 (Pagina 12 Van 27) (Nederlands)
Handleiding Miele Hydromatic W 697 (Pagina 12 Van 27) (Nederlands)
≥ Mieke Softcare W2205 Defect — Wasmachines — Marktplaats
≥ Mieke Softcare W2205 Defect — Wasmachines — Marktplaats
Miele - Vervanging Trommelkruis En Lagerset - Mijn Werkwijze | Klusidee.Nl
Miele – Vervanging Trommelkruis En Lagerset – Mijn Werkwijze | Klusidee.Nl
Wasmachines Met Lichte Schade Kopen? - Slimster
Wasmachines Met Lichte Schade Kopen? – Slimster
Miele Wasmachine 1400 Softcare Jubileumeditie 111 - Witgoedloodsfriesland.Nl
Miele Wasmachine 1400 Softcare Jubileumeditie 111 – Witgoedloodsfriesland.Nl
Wasmachines Met Lichte Schade Kopen? - Slimster
Wasmachines Met Lichte Schade Kopen? – Slimster
Wasmachine Miele Novotronic W921 : Trommel Draait Niet Meer | Klusidee.Nl
Wasmachine Miele Novotronic W921 : Trommel Draait Niet Meer | Klusidee.Nl
Handleiding Miele W 918 (Pagina 29 Van 48) (Nederlands)
Handleiding Miele W 918 (Pagina 29 Van 48) (Nederlands)
Wasmachine Trommel Draait Niet / Premium
Wasmachine Trommel Draait Niet / Premium
Front/Trommel Verwijderen Aeg Wasdroger | Klusidee.Nl
Front/Trommel Verwijderen Aeg Wasdroger | Klusidee.Nl
Gloednieuwe Wasmachine Maakt Oorverdovende Herrie | Klusidee.Nl
Gloednieuwe Wasmachine Maakt Oorverdovende Herrie | Klusidee.Nl
Lagers Vervangen Van Wasmachine, Partsnl Uitleg - Youtube
Lagers Vervangen Van Wasmachine, Partsnl Uitleg – Youtube
Wasmachine Pompt Water Niet Af - Oplossing - Slimster
Wasmachine Pompt Water Niet Af – Oplossing – Slimster
Miele Wsf 363 Wcs Powerwash | Art & Craft
Miele Wsf 363 Wcs Powerwash | Art & Craft
Play 49619 Speelgoed-Wasmachine Met Licht En Geluiden, Voor Jongens En Meisjes, Speelgoed Voor Kinderen, Mini-Wasmachine Om Te Spelen, Batterijen Inbegrepen : Amazon.Com.Be: Speelgoed
Play 49619 Speelgoed-Wasmachine Met Licht En Geluiden, Voor Jongens En Meisjes, Speelgoed Voor Kinderen, Mini-Wasmachine Om Te Spelen, Batterijen Inbegrepen : Amazon.Com.Be: Speelgoed

See more here: hfvtravel.com

Learn more about the topic miele wasmachine trommel draait niet.

See more: blog https://hfvtravel.com/category/privacy-instellingen

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *